12 Mart 2020 Perşembe

Dezenfektan Nedir? En İyi 10 Dezenfektan!

Koronavirüsün etkisiyle tüm ülkelerde dezenfektan, maske, kolonya gibi arayışları ve stokları arttı. Tüketiciler birçok marketlerde ve eczanelerde en iyi dezenfektan, koruyucu maske gibi önlemlerle korunmak için satın almaya başladı. Maalesef bunu fırsat bilen bazı esnaflar fahiş fiyatlarla ürünlerin fiyatını artırdı, böyle toplumsal olaylarda virüsten daha üzücü bir durum oldu.

Peki dezenfektan nedir? En iyi 10 dezenfektan nedir, dezenfektan nerelerden satın alınır yazımda bahsedeceğim. :)
dezenfektan nedir
Dezenfektan Nedir


Dezenfektan Nedir?

Canlı veya cansız yüzeylerde bulunan hastalık yapabilecek mikroorganizmaları uzaklaştırmak veya öldürmek amacıyla kullanılan kimyasal ürünlere denilmektedir. 

Bazı dezenfektanların alkol içeriği daha yüksektir. Aldığınız dezenfektanların alkol içeriğine dikkat etmelisiniz. En az %60 oradan alkol bulundurmalıdır. 

Dezenfektan Nerede Satılır?

Dezenfektan ürünler bakteri ve mikroorganizmaların yaşamasını önler, parçalayarak öldürür. Bazı dezenfektanların amaçları farklıdır ürünlerin içeriğine bakılarak ve mümkün olduğunca alkol bulunan ürünler satın alınmalıdır.

En güvenilir satın alınabilecek yer tabi ki eczanelerdir. Fakat ülkemizde de korona vakası bulunmasıyla birlikte bazı eczanelerde stoklar bile mevcut değildir. Bu nedenle şuralardan satın alabilirsiniz:

- Büyük Süpermarketlerde
- Kişisel ve Kozmetik Mağazalarda
- Güvenilir marketlerden
- Güvenilir internet satış sitelerinden

Dezenfektan Nasıl Kullanılır?

Dezenfektanlar öncelikle elimize avuç içi miktarını taşmayacak şekilde sıkılır. Sonra tüm avuç içi, elin dışı ve tırnaklar dahil olmak üzere iyice dezenfektan ile temizlenir. Bu sayede elin üzerinde bulunan bakteri ve mikroorganizmalar öldürülür, yayılması önlenir. 
Yine de bulunduğunuz ortamlarda mutlaka ellerinizi yıkayınız, ağzınız, gözünüz ve yüzünüz ile temas ettirmeyiniz.
Dezenfektan satın alamadıysanız ellerinizi temiz tutun, kolonya veya alkol oranı yüksek ıslak mendiller taşıyarak ellerinizi bulunduğunuz ortamı temizleyebilirisiniz.

En İyi 10 Dezenfektan!


Piyasada birçok marka dezenfektan ürünü bulunmaktadır. Hangisi iyi hangisi iyi değil, yararlı mı yararı yok mu kafa karışıklığı oluşturabilmektedir. En İyi 10 Dezenfektan hangileridir bakalım:(Sıralama fiyat veya kalite baz alınmamıştır)

en iyi dezenfektan
Dezenfektan Markaları

1 - Dermosept
2 - Konix 
3- Steridem
4- Procsin El Temizleme Jeli
5- Maratem
6-  Oxilite
7- I & D
8- Derdivice
9- Aktivex Mendil

El temizleme jeli, kolonya, lavanta spreyleri kullanabilirsiniz. Cilt için kullanılan alkol bazlı temizleme ürünlerini kullanabilirsiniz. Alkol içeren ürünleri doğrudan yüzünüze uygulamayınız. Karbonatlı su şişelere koyup kullanabilirsiniz. 

Temizlik önlemleri ile Koronavirüs ve diğer bakterilerden korunabilirsiniz. :)

4 yorum:

  1. Bu antibakteriyel jellerin de çok abartıldığını düşünüyorum. Sonuçta bir dönem bu jellerin zararlarından bas bas bağırmışlardı. Şimdi ne değişti de bunu kullanacağız. Açıkçası su ve sabun en güzel hijyen. Kolonya da olabilir. Abartılmadığı sürece. Sonuçta fazla alkol de zararlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her an temizleyebileceğimiz bir alternatif olduğu için çok zararlı olduğunu düşünmüyorum. Örneğin otobüste metroda elimizi yıkayamayacağımız için antibakteriyel jeller ile veya kolonya alkol barındıran ıslak mendiller ile silerek temizleyebiliriz.

      Sil
  2. hımm saol yaa dermosept ve procsin e bakayım :)

    YanıtlaSil

Görüşlerinizi merak ediyorum. Lütfen bana yazın. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...